Splošni pogoji poslovanja

Za vse dobave, storitve in ponudbe spletne trgovine Ivar.si, katere upravljalec je podjetje Ivar, d.o.o., veljajo ti pogoji, razen če se deležne stranke izrecno dogovorijo drugače. Veljavna in verodostojna je tista različica, ki je sklenjena na dan sklenitve pogodbe.

Spletno mesto Ivar.si vsebuje spletno trgovino, ki deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje naše  spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine  in potrošnikom.

Plačilo

Kot spletna trgovina Ivar.si omogočamo naslednje načine plačila:
– z gotovino ob prevzemu pošiljke kurirju ali ob prevzemu v dostavni enoti GLS
– z nakazilom na račun upravitelja Ivar, d.o.o. (po predračunu). Predračun mora biti poravnan v roku 5 delovnih dni, v nasprotnem primeru se naročilo šteje za preklicano.

Lastnik računa: Ivar, d.o.o., Ljubljanska cesta 64, 3000 Celje

IBAN:                     SI56 2900 0005 0158 751
Sklic:                      00 številka naročila
Banka:                   Unicredit banka Slovenije, SWIFT : BACXSI22
Koda namena:     GDSV

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila. V primeru, da je podatek o ceni napačen bo ponudnik ponudil kupcu odstop od nakupa oziroma rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Dostava

Artikli, naročeni na Ivar.si se odpremijo v najkrajšem času, praviloma v 2-3 dneh od prejema naročila s plačilom po povzetju ali predplačilom.

Pošiljka je odpremljena s podjetjem GLS d.o.o., predvidoma v 1-3 delovnih dnevih. Dostava je predvidoma v dopoldanskih urah. Če v času dostave kupca ni na predvidenem mestu dostave bo dostavljavec pustil sporočilo, kjer bodo nadaljnja navodila.

Cene

Obstaja možnost, da ponudnik ne utegne sočasno spremeniti podatkov. V takem primeru se kupca obvesti o spremembah in omogoči preklic naročila oziroma predlaga rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Vse cene na internetni strani www.ivar.si so izražene v EUR in so veljavne na dan nakupa oz. izvedbe naročila. Cene so v EUR in že vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Zavezanci za DDV so dolžni ob registraciji navesti svojo davčno številko. Ponudnik skuša čim bolje skrbeti za ažurnost in pravilnosti podatkov, ki so na Ivar.si. Veljajo objavljene cene izdelkov, ki pa jih lahko spremenimo brez predhodnega obvestila. Pri nakupu bomo upoštevali ceno, ki velja ob oddaji posameznega naročila.

Vračilo blaga

Kot kupec imate pravico, da kupljeno blago vrnete brez kakršnekoli odškodnine. O nameravanem vračilu oz. odstopu od pogodbe morate pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga. V tem primeru sami poravnate stroške, ki nastanejo ob vračilu kupljenega izdelka. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani, v originalni nepoškodovani embalaži in z originalnimi deklaracijami.

Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

Izjeme pri vračilu blaga:
Naročenega blaga pod navedenimi pogoji ne morete vrniti ali zamenjati v naslednjih primerih:

 • Pri elektronskih napravah, če ste že odprli varnostni pečat ali odpakirali iz originalne embalaže,

Odstop od pogodbe

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, imate kot potrošnik pravico, da v 14 dneh obvestite podjetje, da odstopate od pogodbe, ne da bi vam bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Pri tem vas bremenijo le stroški iz sedmega odstavka 43.d člena zakona ZVPot.

V primeru odstopa od pogodbe nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrnemo vsa prejeta plačila.

Obvestilo o odstopu lahko predložite podjetju na elektronski naslov ivar@ivar.si z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopate od pogodbe.

Šteje se, da ste kot potrošnik podali odstopno izjavo pravočasno, če jo pošljete v roku, določenem za odstop od pogodbe.

Učinek odstopa od pogodbe

Če odstopite od te pogodbe, vam bomo povrnili vsa plačila, prejeta od vas, vključno s stroški dostave (z izjemo dodatnih stroškov, ki izhajajo iz vaše izbire vrste dostave, ki ni najcenejša vrsta standardne ponudbe z nami), brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva, ko smo obveščeni o vaši odločitvi, da odstopite od te pogodbe. Takšno povračilo bomo izvedli z uporabo enakih plačilnih sredstev, kot ste uporabili za začetno transakcijo, razen če ste se izrecno dogovorili drugače; v vsakem primeru ne boste imeli nobenih taks, kot posledica takega povračila. Pridržujemo si pravico do zadrževanja sredstev, dokler ne prejmemo blaga ali dokler ne predložili dokazila o vrnitvi blaga, kar nastopi prej.

Vrnite nam blago ali ga predajte brez nepotrebnega odlašanja v vsakem primeru najkasneje v 14 dneh od dneva, ko nam sporočite umik iz te pogodbe. Rok je izpolnjen, če pošljete nazaj blago pred potekom 14 dni. Odgovorni ste za vsako zmanjšanje vrednosti blaga, ki izhaja iz ravnanja, ki ni potrebno in je bilo ugotovljeno da ni v skladu z naravo, značilnostjo in delovanjem blaga.

Seznanitev z odgovornostjo za stvarne napake

Napaka je stvarna:

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet,
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Za spletne nakupe lahko, ki je potrošnik v skladu z določbami ZVPot, uveljavljate reklamacijo iz naslova stvarne napake, v roku dveh let od kar je bila stvar izročena, kar izkazujete z originalnim računom in potrdilom o dostavi blaga. Tako lahko uveljavljate svoje pravice na sledeč način:

 • če o napaki obvestite prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita,
 • v reklamacijskem obrazcu ste dolžni natančneje opisati napako in ponudniku omogočiti, da stvar pregleda,
 • obvestilo o napaki lahko ponudniku sporočite osebno, pri čemer vam, kot ponudnik moramo izdati potrdilo,
 • potrošnik, ki je pravilno obvestil ponudnika o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati, da: odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali vrne plačani znesek.

Če napaka ni sporna, čimprej, vendar najpozneje v roku osmih dni, ugodimo kupčevi zahtevi. Kot ponudnik pisno odgovorimo na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je napaka sporna. V primeru, da uničimo ali izgubimo proizvod, ki nam je bil dan v popravilo, vzdrževanje ali dodelavo, smo vam dolžni po vaši izbiri izročiti v osmih dneh nov enak proizvod ali takoj plačati odškodnino v višini drobnoprodajne cene novega proizvoda.

Reklamacija je veljavna ob predložitvi originalnega računa, potrdila o dostavi ter izpolnjenem reklamacijskem obrazcu.

V primeru odobrene reklamacije za stvarno napako ste upravičen tudi do povračila morebitnega stroška dostave, ki ste ga imeli v primeru spletnega nakupa.

Kupec, ki ni potrošnik v skladu z ZVPot, svoje pravice do jamčevalnih zahtevkov uveljavlja z veljavno zakonodajo.

Politika zasebnosti

Varovanje podatkov

Kot lastniki spletnega mesta zagotavljamo varovanje osebnih podatkov, kateri bodo uporabljeni izključno v namene obveščanja o poteku naročila (v primeru, da obiskovalec v spletni trgovini opravi nakup) ter pošiljanje reklamnega gradiva. Jamčimo, da bodo podatki obiskovalcev in uporabnikov uporabljeni le v namen nemotenega poteka naročil in ne bodo predani tretji osebi. V primeru težav oz. nejasnosti pri uporabi spletnega mesta si kot lastniki spletnega mesta pridržujemo pravico do stika s potrošnikom prek sredstev komunikacij na daljavo.

Posredovanje osebnih podatkov

S posredovanjem osebnih podatkov privolite, da zbiramo, uporabljamo in hranimo vaše podatke. Uporabljali jih bomo izključno v namene, ki so navedeni, ko jih posredujete. Vaše podatke bomo varovali pred zlorabo, nepooblaščenim dostopom, izgubo, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem.

Katere podatke zbiramo:
Pri obisku našega spletnega mesta oziroma v nakupnem procesu od vas zahtevamo osebne podatke. Njihovo posredovanje je prostovoljno. Spodaj opisujemo vrste osebnih podatkov, ki jih zbiramo, način uporabe in varstva vaših podatkov ter načine, na katere lahko stopite v stik z nami.

Za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponujamo, zbiramo, vodimo, obdelujemo in shranjujemo naslednje uporabnikove podatke:

 • ime in priimek;
 • naslove za dostavo;
 • podjetje oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
 • davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
 • naslov elektronske pošte;
 • kontaktno telefonsko številko;
 • državo bivanja;
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini;
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v ankete;
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu;
 • anonimiziran IP obiskovalcev spletne trgovine;
 •  komunikacijo s posameznim kupcem;
 • pri registriranih članih pa tudi čas in datum registracije.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, ne odgovarjamo.

Zakaj zbiramo podatke

Ob nakupu nam posredujete vaše ime, priimek, naslov, poštno številko, mesto, državo, elektronski naslov, telefonsko številko oz. naziv podjetja in davčno številko podjetja. Te podatke potrebujemo zaradi dostave, izdaje računa oz. za potrebe izpolnitve naročila. Na elektronski naslov, ki nam ga boste posredovali ob nakupu, vam bomo poslali potrditev naročila. Podatke v anonimizirani sumarni obliki lahko uporabimo za namene statističnih analiz.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih zbiramo in obdelujemo, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje naših zakonitih interesov.

Lastništvo podatkov

Smo edini lastnik podatkov, zbranih na tem spletnem mestu. Zavezujemo se, da jih ne bomo posredovali tretjim osebam, razen za namen dostave izdelkov. Dostavni službi bomo zaupali le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov.

Uveljavljanje pravice do izbrisa podatkov

Zagotavljamo uresničevanje pravic posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki.

S pisno zahtevo, poslano po pošti na naslov : Ivar, d.o.o., Ljubljanska cesta 64, 3000 Celje, Slovenija li na elektronski naslov ivar@ivar.si  lahko posameznik zahteva dostop, dopolnitev, omejitev obdelave, blokiranje ali izbris osebnih podatkov, ugovarja obdelavi podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim, ter zahteva prenos podatkov.

Posameznik lahko dane privolitve v obdelavo osebnih podatkov kadarkoli trajno ali začasno, v celoti ali delno prekliče s pisno zahtevo poslano ne naslove navedene v prejšnjem odstavku.

Avtorske pravice

Spletno mesto je v lasti podjetja Ivar, d.o.o.. Vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb. Zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani dovoljeno samo s pismeno odobritvijo lastnika. Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila. Pridržujemo si pravico do napak in napačnih objav.

Pogodba

Sklenjena pogodba o nakupu je shranjena na sedežu podjetja Ivar, d.o.o., v elektronski in natisnjeni obliki, dostop do nje je možen na sedežu podjetja oz. lahko stranka zahteva kopijo pogodbe pisno na naslov podjetja ali na e-mail ivar@ivar.si .

Izvensodno reševanje potrošnikih sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Ivar, d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

Google Analytics

Naša spletna stran uporablja storitev Google Analytics, spletno analizo storitve Google Inc. (»Google«). Google Analytics uporablja »piškotke«, ki so besedilne datoteke, ki so shranjene v vašem brskalniku in ki omogočajo analizo pri uporabi vaše spletne strani. Informacije o vašem obisku spletnega mesta, ki jih je piškotek zabeležil (vključno z vašim naslovom IP), se pošlje v Google strežnik. Funkcija anonimiziranja “_anonymizeIp ()” se uporablja za naslov IP na spletnem mestu, tako da bo Google naslov shranil in obdelal le v skrajšani obliki z zadnjimi 8 števkami. Google bo podatke, posnete za ovrednotenje vašega obiska na spletnem mestu, uporabil za zbiranje poročil o vaši dejavnosti brskanja za skrbnike spletnega mesta in
za zagotavljanje drugih storitev, povezanih z uporabo spletnega mesta in interneta. Google bo te podatke posredoval tudi tretjim osebam, če je to potrebno, če to predpisuje zakon ali če tretje osebe obdelujejo te podatke v imenu Googla. Google vašega IP-naslova nikoli ne bo povezal z drugimi Googlovimi podatki. Snemanje in shranjevanje podatkov s strani Google Analytics na splošno lahko kadar koli preprečite z razširitvijo brskalnika, ki je na voljo na http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=com, kar bo še naprej učinkovito. Z uporabo te spletne strani izjavljate, da se Googlu strinjate z obdelavo podatkov, pridobljenih o vas, na zgoraj opisani način in za navedeni namen. Če ne želite, da bi bili podatki o vašem obisku na tem spletnem mestu poslani v storitev Google Analytics, lahko tukaj prenesete razširitev za svoj spletni brskalnik http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=com.

Piškotki

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša. Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov.

Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Delovanje spletnega brskalnika lahko spremenite v nastavitvah, tako da računalnik piškotke zavrne ali da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Namestitev piškotkov lahko v brskalniku tudi popolnoma preprečite za vse obiskane spletne strani. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete.

Z vstopom na spletno stran in trgovino www.ivar.si v celoti sprejemate uporabo piškotkov in uporabo podatkov o vaših spletnih navadah.